Gastouder van de maand

Iedere maand laten wij de Vraagouders van ons Gastouderbureau een ‘Gastouder van de maand’ kiezen. Deze Gastouder wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Gastouder.

 

 

 

 

 

 

 

Beste (aanstaande) Ouders,

Mijn naam is Ingrid Schulte, en ik verzorg dagopvang (Thuis bij Ingrid) voor kinderen van 0 tot 4 jaar bij mij thuis in Voorhout. Hier woon ik met mijn man en twee kinderen, die volledig achter deze opvang staan, en het ook gezellig vinden als er kindjes komen spelen.

Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen. ‘t Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, vele jaren het Medisch kleuterdagverblijf waar peuters en kleuters met gedragsproblemen en ontwikkelingsachterstanden kwamen, en nu alweer ruim 8,5 jaar gastouder.

Ik sta volledig achter gastouderopvang. Deze vorm van opvang bestaat uit kleine groepjes. Dit geeft rust aan het jonge kind die dat nog zo nodig heeft in deze hectische wereld. De persoonlijke aandacht, de tijd hebben voor verzorging en vooral de tijd die kinderen hebben om in eigen tempo te kunnen ontwikkelen vind ik belangrijk. Gastouderopvang biedt hiervoor de ideale omstandigheden.

Ik bied de kinderen een fijne rustige gestructureerde thuissituatie aan (een vast dagritme en duidelijke regels). De kinderen komen bij mij in een gezinssituatie en niet in een dagverblijf. Hierdoor kunnen de kinderen zich in alle rust ontwikkelen. Naast zelf spelen, bied ik ook activiteiten aan. Gezellig met z’n allen buiten spelen of wandelen met soms een bezoekje aan een winkel, liedjes zingen, (kring)spelletjes doen, puzzelen, bouwen, knutselen, boekjes lezen, enz.

Doordat de kinderen in een klein groepje met verschillende leeftijden bij elkaar zijn, kunnen ze veel van elkaar leren. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Ik vind het belangrijk dat ze leren delen, leren samen doen, respect hebben voor elkaar en voor de spullen, en vooral ook dat ze genieten van de wereld om zich heen.

En ik kan weer erg genieten van de kinderen. Het spel wat ze spelen, de stapjes die ze vooruitgaan, het ontdekken van eigen kunnen en de dingen om zich heen, en de uitspraken die ze doen. Daarnaast houd ik van het maken van grapjes waar ik samen met de kinderen veel lol in kan hebben.

Ook ben ik creatief, geduldig en sta ik open naar u als ouders en naar uw kind.

Ik heb thuis geen huisdieren, waardoor kinderen die bang zijn voor huisdieren, of kinderen die hierdoor luchtwegproblemen krijgen, zich ook veilig kunnen voelen en dus van harte welkom zijn.

Mijn huis staat in een kindvriendelijke omgeving met diverse speeltuintjes, de kinderboerderij en de winkelstraat op loopafstand. Tevens woon ik naast het station, wat mogelijkheden biedt voor ouders die met de trein naar hun werk gaan.

Wellicht bent u nieuwsgierig geworden naar mijn opvang? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via NannyInc. en kom een keertje kijken!

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Ik heb nog plekjes vrij.

 

Misschien tot snel?!

Groetjes Ingrid

 

                                                                                                                                                       

De vorige BLOGs nog eens teruglezen?

Dat kan door op onderstaande namen van de Gastouders te klikken.

Gastouder Naomi Gastouder Judith

 

                                                            

 

Vraag hier een kennismaking met Naomi aan!