Gastouder van de maand 2019-01-07T12:00:15+02:00

Gastouder van de maand

Iedere maand laten wij onze Vraagouders een ‘Gastouder van de maand’ kiezen. Deze Gastouder wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Gastouder.

De Gastouder van deze maand is Naomi!

Mijn naam is Naomi Keereweer (1995) en ik woon in Sassenheim in de wijk Kagertuinen. 

Ik heb in het jaar 2017 mijn opleiding PW3 afgerond en   ben in het bezit van een diploma EHBO aan kinderen. Ik   heb diverse stages gelopen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en BSO. Bovendien werkt mijn   moeder al jaren in de kinderopvang en ben ik altijd erg betrokken geweest bij haar werkzaamheden.

Ik kies bewust voor het Gastouderschap, omdat ik gemerkt heb dat ik op een kinderdagverblijf de kinderen niet de persoonlijke aandacht kan geven waarvan ik vind dat zij dit verdienen. Samen spelen, een boekje lezen, knutselen, lekker naar buiten gaan, ik vind het allemaal even leuk!

“Ik vind het belangrijk dat de kinderen in de natuur spelen”

Ik woon in een kleine benedenwoning met een ruime tuin.
Deze tuin is geheel kindvriendelijk ingericht, met veel speelmogelijkheden. Ik ben graag buiten omdat ik vind dat er altijd wel een geschikt moment is om heerlijk in de frisse buitenlucht te kunnen zijn met de kinderen. Bovendien vind ik het belangrijk dat de kinderen in de natuur spelen en de natuur ontdekken, in elk seizoen van het jaar.

Daarnaast vind  ik het heerlijk om met kinderen bezig te zijn en van dichtbij hun ontwikkeling te volgen. Ik werk met thema’s zoals de seizoenen, maar ook bijvoorbeeld ‘eten en drinken’ en ‘dieren’.

Communicatie vind ik heel belangrijk tussen Ouder en Gastouder.  Elke dag neem ik kort en krachtig schriftelijk en/of mondeling de dag door. Ook zal ik vragen bij het brengmoment hoe het is met het kind. Eventuele bijzonderheden kunnen dan besproken worden.

Momenteel werk ik met alle leeftijden. De variatie in leeftijden vind ik leuk. Ik speel in op de behoeftes van ieder kind.

Ik heb 2 katten. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren om te gaan met dieren. Ik zal de kinderboerderij dan ook regelmatig bezoeken.

Elke dag is anders en die afwisseling maakt mijn werk zo leuk!

Vraag hier een kennismaking met Naomi aan!