NANNY VAN DE MAAND 2018-07-20T09:26:20+00:00

Nanny van de maand

Iedere maand laten wij onze vraagouders een Nanny van de maand kiezen. Deze Nanny wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Nanny.

De Nanny van deze maand is PETRA! 

Even voorstellen:
Hallo allemaal! Mijn naam is Petra en ik ben 51 jaar oud. Een heel stuk ouder denk ik dan de meeste andere nanny´s! Ook mijn achtergrond is anders dan de meeste van jullie, omdat ik nooit op een kinderdagverblijf of BSO heb gewerkt. Ik werkte de eerste 17 jaar van mijn werkende leven als secretaresse! Na 13 jaar ging het echter steeds meer kriebelen om iets heel anders te gaan doen. Ik had het geluk dat ik een loopbaanonderzoek mocht doen. Daar kwam uit, dat het basisonderwijs en werken met kinderen goed bij mij past. Ik trok de stoute schoenen aan  en ging in de avonduren de Pabo doen. 4 Jaar lang moest ik 2 avonden in de week naar school en 1x in de maand op zaterdagochtend. 1 dag in de week liep ik stage en stond ik voor de klas en de andere dagen werkte ik als secretaresse. Na mijn afstuderen en 17 jaar secretaressewerk maakte ik de overstap naar het onderwijs. Ik kwam te werken op de mytylschool in Haarlem, een school voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen. Want al tijdens m’n studie stond vast dat ik dat persé wilde!

Ik was vol passie, idealisme en was grenzeloos enthousiast. Daar liep ik uiteindelijk op vast.  Ik kreeg helaas een flinke burn-out. Ik liep ertegen aan dat ik (in mijn beleving) de kinderen niet zoveel aandacht kon geven als ze verdienden, en ik wilde ook graag de dingen op MIJN manier doen, maar ik was gebonden aan protocollen. Het heeft me geleerd dat het werken met kleine groepjes kinderen of één-op één beter bij mij past! Een grote groep geeft mij stress!

Na mijn burn-out ben ik niet meer teruggekeerd in het onderwijs. Ik besloot als ZZP’er (Psychomotorisch Remedial Teacher) verder te gaan en ik ben een eigen praktijk begonnen: “Joepie! IK KAN HET”. Hierin begeleid ik met heel veel liefde kinderen met uitdagingen op het gebied van leren, motoriek en gedrag. Één van mijn clientjes is een (licht) verstandelijk gehandicapte jongen die 7 jaar geleden bij mij in de klas zat!

Het werken in mijn eigen praktijk combineer ik met het werken als Nanny. Zo heb ik toch een stukje vast inkomen, en omdat ik alleen tijdens BSO-uren kinderen opvang, kan ik dit perfect met elkaar combineren! In schoolvakanties en op studiedagen werk ik hele dagen.

Bij m’n eerste gezin heb ik ruim 2.5 jaar gewerkt. Eind april ben ik hier gestopt. Het is nog maar 2 maanden dat ik bij m’n nieuwe gezin werk en ben overgestapt naar NannyInc.

Ik laat de kinderen zoveel mogelijk zèlf bepalen wat zij willen doen
Het nieuwe gezin waar ik werk, bestaat uit vader, moeder, een meisje van 8, een jongetje van 5 (bijna 6) en Roef de hond (10 maanden oud). Ik werk er op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag. Ik haal de kids op van school, en daar hoor ik wat de plannen voor die middag zijn. Gaan ze bij een vriendje of vriendinnetje spelen, nemen ze een vriendje of vriendinnetje mee naar huis, of gaan we met z’n drietjes iets doen? Ik laat de kinderen (binnen normale grenzen) zoveel mogelijk zelf bepalen  wat ze willen doen, omdat ik het belangrijk vind dat ze een plezierige middag hebben na school, waarbij ze kunnen spelen en ontspannen.

Wat er natuurlijk wél altijd even moet gebeuren als we uit school komen, is het uitlaten van Roef, de hond. Daar hebben de kinderen niet altijd zin in. Het komt er steeds vaker op neer dat ik dat dan maar even alleen doe.

Sophie, het meisje, gaat 2x in de week naar hockey training. Vanuit het oude huis moest ik haar daar met de auto naartoe brengen, maar vanuit de nieuwe woning kan ze er lopend heen. Hugo, het jongetje, zit op judo, maar dat is op vrijdagmiddag en dan werk ik niet. Na de zomervakantie gaat Hugo ook op voetbal, en dan zal ik hem daar ook naartoe brengen.

Ik probeer zoveel mogelijk uit de kinderen zélf te laten komen welke activiteit ze willen doen als ze uit school zijn. Hugo, de jongste, tekent en kleurt graag. Op dit moment heeft hij heel veel interesse in letters en leren lezen. Dat vind ik natuurlijk superleuk! Ook speelt Hugo heel graag buiten. Geef hem een bal, en hij vermaakt zich wel! Ook de trampoline is favoriet. Ik heb hem nog niet zoveel met ander speelgoed in huis zien spelen. Hugo is ook dol op spelletjes doen (ik ook gelukkig!).  Sophie, de oudste, trekt zich (als ze geen speelafspraakje heeft of als ze thuiskomt van een speelafspraakje) graag even terug op haar kamer. Daar is ze dan een beetje aan het rommelen, lezen, knutselen. Dit heeft ze echt even nodig om te ontspannen en bij te komen.  Ze houdt van echte meisjesdingen: make-up, let’s dance op de TV en zo een nieuw dansje leren, televisie kijken en kletsen met vriendinnen. Op de trampoline springen vindt ze ook heerlijk. En maar salto’s doen! Sophie is dol op Roef. Die twee kunnen zo leuk samen knuffelen!

Op woensdagmiddag, als we wat meer tijd hebben, maken we vaak uitstapjes naar bijvoorbeeld een speeltuin (de ene keer in Sassenheim en de andere keer in Lisse). We zijn naar het Como Meer in Noordwijkerhout geweest en soms eten we een ijsje in het dorp.

Op de dagen dat ik er de hele dag ben, doen we altijd leuke dingen. De kids zijn dol op zwemmen (Hugo heeft ook al diploma A en B). In de 2 maanden dat ik er nog maar ben, zijn we al 3x naar een zwembad geweest. Echte waterratten zijn het.

We zitten op één lijn
Het televisiekijken en de I-pad probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Ik ben blij dat de ouders en ik daarmee op één lijn zitten. Het mag af en toe best even een kwartiertje / 20 minuten om te ontspannen, maar we stimuleren het gebruik ervan niet zolang de kinderen nog klein zijn. Ook wat betreft het zo weinig mogelijk snoepen en suiker binnen krijgen, zitten de ouders en ik op één lijn en dat vind ik fijn.

De kids hebben een hectische tijd achter de rug, omdat het gezin een paar weken geleden verhuisd is naar een nieuwbouwhuis, dat nog steeds niet helemaal af is. Er wordt elke dag nog wel in en om het huis gewerkt. De kids hebben dus in een korte tijd een hoop nieuwe dingen te verwerken gekregen: een nieuw huis in een andere wijk, afscheid nemen van de BSO en wennen aan mij! De school is gelukkig niet veranderd. Het betekent voor mij wel veel heen en weer rijden, omdat de meeste vriendjes en vriendinnetjes vlak bij school wonen. De reiskosten die ik onder werktijd maak, mag ik echter declareren. Met de nieuwe buurkinderen is er inmiddels ook een innige vriendschap gesloten! Alle tuinen zijn nu nog open, en het is natuurlijk fantastisch om van de ene naar de andere trampoline te kunnen springen met z’n allen tegelijk!

De kinderen kunnen zichzelf zijn
Wat ik als nanny belangrijk vind, is dat de kinderen zich na schooltijd kunnen ontspannen en zichzelf zijn. Ik doe mijn best om de kinderen zoveel mogelijk zelfvertrouwen te geven en stimuleer het ontdekken van alles. Ik probeer een rolmodel voor de kinderen te zijn.

Ik hoef geen huishoudelijke klusjes te doen, behalve het eten voorbereiden, en dat maakt dat ik al mijn aandacht aan de kinderen kan geven. Ik hoop dat de band tussen de kinderen en mij zo stevig wordt, dat ze alles tegen mij durven zeggen, ook als ze ergens mee zitten, en dat ik hen dan kan helpen. Dat we alles met elkaar kunnen delen en bespreken, dat niks gek is, en dat de kids mij als vervanging zien voor hun vader en moeder die overdag hard aan het werk zijn en die het om 18.00 uur weer van mij overnemen.

Ik ben ook erg blij met de goede band die ik met de ouders heb. Ik waardeer het heel erg dat zij mij alle vrijheid geven én de middelen om leuke activiteiten met hun kinderen te kunnen ondernemen! We communiceren met elkaar via een groepsapp waar vader, moeder en ik in zitten, en het verloop van de dag noteer ik in het logboek. Het is erg fijn die open communicatie!

Over NannyInc ben ik heel erg tevreden! Margot en Nienke staan altijd voor mij klaar om elke vraag van mij te beantwoorden en alles is heel professioneel geregeld! Veel beter dan bij het vorige Nannybemiddelingsbureau waar ik voor gewerkt heb! De service is hoog van NannyInc.

Dit schrijft het gezin over Petra:

“Petra is nog niet zo lang bij ons maar brengt rust en ruimte voor de kinderen om lekker zichzelf te zijn, te ontspannen en te spelen met of zonder vriendjes! Al na enkele weken verhuisden wij en Petra heeft gezorgd dat de kinderen op en rondom die dag voldoende afleiding hadden en heerlijk dagjes op stap gingen. Voordat Petra er was, gingen onze Hugo en Sophie naar de BSO maar we zijn nu helemaal overtuigd van de Nanny oplossing: echt een aanrader”

De vorige BLOGs nog eens teruglezen? 

Dat kan door op onderstaande Nanny’s te klikken.

Nanny van de maand

Iedere maand laten wij onze vraagouders een Nanny van de maand kiezen. Deze Nanny wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Nanny.

De vorige BLOGs nog eens teruglezen? 

Dat kan door op onderstaande Nanny’s te klikken.