Nanny van de maand

Iedere maand laten wij onze vraagouders een Nanny van de maand kiezen. Deze Nanny wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Nanny.

De Nanny van deze maand is ESMEE!                                                                                                                                         

Super leuk dat ik nanny van de maand ben geworden!

 

Ik zal mij even voorstellen; ik ben Esmee Ravensbergen en ben 23 jaar oud. Samen met mijn vriend woon ik in een fijn huis in Katwijk aan zee.

Ik ben sinds  augustus 2017 Nanny en sinds maart 2019 via NannyInc.

NannyInc is een super goed Gastouderbureau; ze kijken goed naar wat je wensen en zoeken een passend gezin voor je.

Dankzij hen heb ik twee super leuke gezinnen gekregen! De kinderen hebben leeftijden van 2 tot 7 jaar, wat voor veel afwisseling zorgt.

“Als Nanny is iedere dag afwisselend!”

Van jongs af aan vind ik het onwijs leuk om met kinderen te werken, dit heb ik van huis uit mee gekregen. Mijn moeder is al 13 jaar Gastouder thuis. Toen ik nog thuis woonde hielp ik mijn moeder vaak. Daarnaast heb ik op verschillende kinderdagverblijven en Bso’s stage gelopen.

Ik ben Nanny geworden omdat ik het leuk en belangrijk vind om de ontwikkelingen van het kind te volgen. Als Nanny kan ik de kinderen rust en regelmaat bieden, wat voor kinderen heel fijn is.

Ik onderneem activiteiten passend bij de leeftijden van de kinderen bijvoorbeeld knutselen, buiten spelen en spelletjes doen.

Ik ben graag buiten met de kinderen, zodat ze lekker kunnen rennen, fietsen of gewoon lekker in de tuin spelen en buiten spelletjes doen.

Ik vind het ook leuk om uit stapjes te maken, bijvoorbeeld naar de speeltuin of naar de kinderboerderij. En gewoon samen wandelen vind ik ook heerlijk.
De schoolgaande kinderen help ik met het maken van speelafspraakjes als ze uit school komen. Het geeft de kinderen de vrijheid lekker met vriendjes/vriendinnetjes te spelen.

Als de jongste kinderen op bed liggen/rusten verricht ik licht huishoudelijk werk, zoals stofzuigen, tafel opruimen/schoonmaken en de was opvouwen. Ik vind het wel belangrijk dat het huis schoon is als de ouders thuis komen.

Ik kook en eet ook met kinderen zodat de ouders dit zelf niet meer hoeven te doen wanneer zij thuis komen .

Je bouwt een individuele band met de kinderen op en dat vind ik super leuk.

Je krijgt hierdoor een hechte band met het gezin. Ik heb goed contact met de ouders wat ik heel fijn vind.

Ik doe mijn werk met veel liefde en geniet ervan om op de kinderen te passen. We doen leuke dingen en ik hoop dit nog jaren te doen!

 

Groetjes Esmee Ravensbergen