NANNY VAN DE MAAND 2019-01-07T11:57:50+02:00

Nanny van de maand

Iedere maand laten wij onze vraagouders een Nanny van de maand kiezen. Deze Nanny wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Nanny.

De Nanny van deze maand is NOELLE!                                                                                                                                           

Wat leuk om nanny van de maand te mogen zijn!

Ik ben Noelle en ben 23 jaar.

Sinds een jaar ben ik werkzaam bij een gezin in Zwolle. Ze hebben 2 kinderen; Fenna is 5 jaar en Cas is 1,5, het zijn 2 geweldige kinderen. Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om 2 dagen bij dit gezin te komen werken en wat was dit een goede keuze!

Het is fijn dat ik bij hun in huis ben. Zo hebben ze hun eigen spullen en eigen bedje. Ze kunnen na school hun eigen gang gaan. Willen ze een vriendje mee nemen of bij iemand thuis spelen, dan kan dit. Willen ze liever lekker op de bank liggen na een drukke school dag, dan kan dit ook. 

“Ik ben zo dankbaar dat ik dit van heel dichtbij mag beleven”
Ik vind het leuk om de persoonlijke groei en ontwikkelingen van dichtbij te zien en ze te mogen helpen als ze iets moeilijk vinden. Ook is het fijn dat er goed contact is tussen de ouders en mij. We willen hetzelfde voor de kinderen en er is een goede communicatie.

Het is leuk als je ’s morgens aankomt en de kinderen en ouders zijn blij dat je er bent.
Toen ik voor het eerst begon bij het gezin waren de kinderen 4 jaar en 6 maanden oud, als ik nu kijk hoe ze zich allebei hebben ontwikkeld in een jaar tijd. Ze hadden mijn hulp nog veel nodig en nu kan de jongste al een poosje lopen en heeft hij een duidelijke mening in wat hij wel en niet wil. Hij begint ook steeds meer te kletsen. Ook de oudste is enorm gegroeid, ze kan zelf veter strikken, heeft leren fietsen en we zijn sinds een week bezig met lezen! Ik ben zo dankbaar dat ik dit van heel dichtbij mag beleven.

De kinderen zijn allebei heel verschillend in wat ze leuk vinden. Met Fenna kan je heerlijk knutselen, nagels lakken en nieuwe haar creaties uitproberen. Terwijl Cas juist een heerlijke vent is die van wat stoeien houdt en de hele dag met boekjes rond loopt. Zodra we op de fiets stappen alleen maar bezig is met alle auto`s om ons heen. Wat ik ook leuk vind om te zien is hoe ze steeds meer naar elkaar groeien. Sinds een paar maanden is het geweldig om samen met je zus verstoppertje te spelen in huis of om van achter het gordijn kiekeboe te spelen.

Ik ben blij dat ik dit gezin heb mogen leren kennen, dat ik hier 2 dagen in de week deel uit mag maken van dit mooie gezin.

Liefs Noelle