NANNY VAN DE MAAND 2019-04-29T15:28:12+02:00

Nanny van de maand

Iedere maand laten wij onze vraagouders een Nanny van de maand kiezen. Deze Nanny wordt dan in het zonnetje gezet en mag een BLOG schrijven om u een kijkje te geven in de wereld van een Nanny.

De Nanny van deze maand is ELKA!                                                                                                                                         

 

 

” Nanny zijn betekent dat je gast bent in andermans gezin en omgeving en dat je probeert de kinderen een veilige, gezellige, liefdevolle en leerzame tijd te geven bij afwezigheid van de ouders.”

 

Dat vraagt soms kunst en vliegwerk. Kunnen switchen tussen de wensen van ouders en kinderen. En jezelf niet vergeten in het hele verhaal.

Ik ben in 2014 begonnen met dit werk en moet eerlijk bekennen dat het niet als werk voelt. Hiervoor was ik juf, reisleidster en pedagogisch medewerker;  dat was werk voor mij. Nu bezit ik 3 huizen: 1 van mijzelf en 2 van leuke gezinnen met boeiende kinderen. Ook bij hun kom ik ‘thuis’. Bij hun ben ik 100 procent mijzelf en hoef ik geen rol te spelen. Daarom kost het mij geen energie. Sterker: het geeft energie.

Verwondering is onze  sleutel om de wereld te verkennen. Met al onze  zintuigen gaan we kijken, luisteren, proeven, voelen en snuffelen aan en naar wat er op ons pad komt. Zonder oordelen. Met een open blik en houding nieuwsgierig zijn naar. En met compassie voor onszelf en de ander

Zweverig? Totaal niet. Super handig om vanuit deze basis te genieten en te ervaren wat de dag ons geeft.
Geen dag hetzelfde en geen kind hetzelfde.  En daarom ben ik super blij en trots op mijn baan als Nanny en met mijzelf en de kinderen!

Wat doen wij allemaal op een dag? Heb je even?  Heel veel.  En soms gewoon lekker niets . Natuur, kunst en cultuur, muziek  sport, filosofie en alles wat we nog tegenkomen vullen onze tijd en samen zijn.

Niets is fout of goed. Wij doen gewoon.. Hierbij nog wat foto’s om een indruk te geven van onze dagen en ik hoop en wens van harte, dat alle Nanny’s nét zoveel plezier ervaren met dit mooie en leuke werk!

Warme groet Elka Grootjans